Lillkapsariis- maitsev ja kalorivaene

Teha lillkapsariisi ei ole päris minu enda idee, vaid nägin seda kokasaatest ning tekkis soov seda ise järele teha. Lillkapsas on palju vähem kaloreid, kui riisis ja lillkapsas mulle väga maitseb. Mõeldud tehtud!

Lillkapsariis:

Riivisin lillkapsa kõige peenema köögikombainiga peeneks, lasin poti põhjas veidikene vett keema ja asetasin lillkapsagraanulid potti. Lasin neid tasasel tulel niikaua haududa, kuni lillkapsas omandas keedetud lillkapsa maitse. Seda võib muidugi ka niisama süüa aga kuna mulle meeldivad vürtsid, siis tegin juurde ka kastme.

Kaste 1 - Jäneseliha punase curry kaste:

Praadisin pannil jänesekintsuliha pruunikaks ja panin haudepotti tasasel tulel koos vee ja vähese soolaga hauduma. Jäneseliha küpseb kaua! Valmis on ta siis, kui kontidelt liha ise ära kukub! Kui liha oli pehme, siis eemaldasin kondid ja tükeldasin liha tagasi potti ning lisasin vee ja valmis punase curry kastmesegu. Lasin segul keema minna ja oligi kaste valmis.

Kaste 2 - India kanaliha korma kaste:

Valmib selgelt kiiremini kui jäneseliha, sest kana küpseb kiirelt. Maailma kõige lihtsam kaste, kui poest valmis kastmesegu õnnestub saada. Praed kuubikuteks lõigatud kanaliha (mulle meeldib kintsuliha) ja kui liha küpse, siis lisad veidi vett ja kastmesegu. Nüüd vaid veel korra korralikult keema ja ongi maitsev kaste valmis.

100g vee ja soolaga keedetud lillkapsas on 23,66 kcal

100g vee ja soolaga keedetud riisis on 136,95 kcal.

Pakkusin lillkapsariisi jäneselihakastmega ka oma tuttavatele proovida ja osad neist ei saanudki aru, millega tegu täpsemalt oli. Kui kaste on särtsakas, siis petab täiesti ära, et sööd iga 100 g kohta ligi 100 kcal vähem.

Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now