ESMAABI KOOLITUS- Vaata, kuule, tunne!


Ammu juba mõtlesin et peaks minema esmaabi koolitusele aga nagu ikka on kõigeks mis teha soovid veidi aega vähe. Nüüd siis aga lõpuks sai seegi tahtmine tehtud.

Kolmapäeva hommikul kell 9 astusin Eest Punase risti uksest sisse, istusin koolipinki ja hakkasin kuulama kõike suure põnevusega. Kusjuures ma nagu paljusid asju olin ka varem teadnud, kuid nüüd oli hea eile saada kinnitust. On ju loomulik et üritad säilitada ja taastada kannatanu seisundit ja kutsud kohe abi, ning seletad võimalikult selgelt kiirabile kõike mis vaja. Mille peale ma aga varem väga polnud mõelnud oli minu enda kui abiandja turvalisus.

Sõnad vaata, kuule, tunne said ka üsnagi teise tähenduse. Kui kevadel minestanud inimesele üritasin abi anda, siis hingamist kuulata ja rinna üles-alla liikumist küll ei taibanud suure paanikaga vaadata. Oskasime kamba peale vaid jalad kõrgemale tõsta ja otsmikku ja jalataldu jaheda veega jahutada. Õnneks see viimane osa oli õigesti kututud kuni kiirabi saabumiseni.

Kõige põnevam osa! Praktika! Õnneks inimest kohe ei antud kätte :) Rassisime niiet higi väljas. Poleks eladeski arvanud et südamemassaaži tegemine nii raske on. Metronoomi taktis 5-6 cm inimese rindkeha alla suruda pole kerge. Räägiti ka, et roie võibki katki minna ja kui verd näha pole siis teed massaaži edasi. Uhh. Ma väga lodan et ma ei satu olukorda kus seda oskust vaja võiks minna.

Päev möödus lennates. Ära sai proovitud nii rõhksideme paigaldamine kui Heimlichi võte. Lahtiseid haavu, kus luud või soolikad verisest haavast välja turritavad, neid nägime õnneks vaid fotodel.

Tulemus

Kas ma nüüd just kohe hädaolukorras tegutsen nagu spetsialist? Oh ei kindlasti kaugeltki mitte!

Mis on aga oluline! Sain juurde teadmisi ja julgust tegutseda.

Soovitan väga kõikidel see kursus läbi teha!

Info leiad internetist

https://www.rakoolitus.ee/


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now