ESIMENE TUTVUS FOTOGRAAFIAGA


Fotosid ja videoid olen ammu tahtnud osata teha. Märtsis käisin Photoshop pilditöötlusprogrammi õppimas ja sain selgeks, kuidas lihtsamaid plakateid ise teha ning sain veidi ka aimu, mis selle programmi abil fotodega teha annab. Kevadel viimases Zumba Gold tunnis tegin ühe tagasihoidliku video GoPro seikluskaameraga, aga see ei tulnud kohe mitte välja selline nagu tahtsin.

Suurpäev toimus juulis kus sain värskelt peegelkaamera omanikuks. Kuna sellised kaamerad on üsna kallid, siis valisin välja neist kõige tagasihoidlikuma, kuid mis sellest hoolimata pidi tegema väga häid fotosid ja videoid. Canon EOS 4000D.

Esimestel päevadel üritasin lihtsalt aru saada, mis automaatprogramm võimaldab ja selle kasutamine oli ülilihtne, kuid pildi kvaliteet oli oluliselt parem, kui mobiiliga tehtud fotodel. Eriti lahedaks tegi asja see, et kaamera ühendub läbi wifi ka mu mobiiliga, nii et fotosid saab teha mobiilis nuppu klikkides, ning valmis fotosid saab koheselt ka mobiilist üle vaadata või siis sotsiaalmeediasse postitada. Nädal hiljem sain tuttavalt prooviks korraliku objektiivi, (Sigma 105mm 2.8 Macro objektiiv) mis võimaldab fokusseerida soovitud detailile nii, et ebaoluline jääb fotole veidi uduselt. Mida lähemalt objekti pildistad, seda udusemalt taust jääb. Klõpsisisn ämma aiast suure rõõmuga ligi 200 fotot ning mõned päevad hiljem jätkasin suure huviga Stroomi metsas. Rõõm on suur, sest fotod on nii ilusad nagu ma oleks juba ammu pildistamisega tegelenud.

Kui Sigma 105mm 2.8 Macro objektiivile lisada 100mm fix fookuskaugusega 2,8 makro objektiiv, siis saab ka juba putukaid pildistada


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now