DETSEMBER Nädala menüü enne pühi!


Kuna esimesed jõuluaja peod on juba toimunud, siis otsustasin sellel pidudevabal nädalal veidi enam pöörata tähelepanu sellele mida söön. Jõulud on aeg, kus istutakse palju koos ja süüakse head ja paremat. Ka minul on tulemas mitmed vanematega, lastega ja sõpradega koosistumised rikkaliku söögilaua taga ja seega enne pühi otsustasin oma toitumist veidi enam jälgida. Usun, et kui toitun praegu mõistlikult, siis paar ülesöömispäeva ei tähenda midagi, sest peale neid päevi oskan jälle oma tavapärasesse rutiini tagasi minna.

Võib olla saad mõtteid ja ideid siit ka sina. Menüü mida enne pühi järgin ei tähenda enda näljutamist, vaid eesmärk on päevaks vajalikud kilokalorid jaotada päeva peale nii, et kõht poleks kunagi liiga täis, sööksin õigeid asju õigetel aegadel, toit oleks mitmekesine, püsiksin aktiivne, mul oleks sära silmis ja jõudu. No ja eks mul tuleb ette ka eksimisi, seega loe, saa ideid ja õpi minu vigadest, mitte enda omadest.

Vähemalt kuni jõuludeni üritan iga päev kirja panna millal ja mida söön.

Kcal on kirjas toodete siltidel, internetis ja kodutoidu umbkausdsed kcal andmed pärinevad Amster web lehelt: http://www.ampser.ee/

Kuidas teada palju mu keha kaloreid vajab? Iga inimene on erinev.

Parim kalkulaator pärineb Egle Eller-Nabi raamatust.

PAV (Põhiainevahetus) arvutamine:

655,1 + (9,563 x kehakaal kg) + (1,850 x pikkus cm) – (4,676 x vanus aastates) = KCAL ööpäevas

Minu puhul siis

655,1 + (9,563 x 56 kg) + (1,850 x 165 cm) –(4,676 x 46 aastat ) = 655,1 + 535,53 + 305,25 -215,1 =1280,78 Kcal

Tean nüüd et mulle on piisav umbes 1280 Kcal päevas.


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now