ILUSA ILMAGA KÕIK ÕUE – Appi ma sain puugi!


Ma armastan väga sügisel metsas seeni korjata! Seeni süüa nii väga ei armasta aga korjamine on tore. Metsas ilusa ilmaga seeni leida on lahe. Kuuseriisikad, võiseened, puravikud, pilvikud, narmasnutikud, männiseened, kaseriisikad kõik nad on omamoodi ilusad ja head hoidisteks või siis kohe pannile. Sõbrad, kes mulle talvel külla satuvad on alati rõõmsad kui kostitan neid marineeritud või omas mahlas valmistatud seentega.

Sel aastal aga läks nii, et metsast koju tulles leidsin enda küljest õhtul puugi, mille kohe eemaldasin ning nagu sellest veel vähe oleks, hommikul leidsin teise veel. Oi appi, ma ei ole vaktsineeritud käis esimene mõte peast läbi. Esmaspäeval tööle jõudes kirjutasin kohe perearstile, et mida teha.

Siin perearsti vastus:

Nüüd tuleb sümptome jälgida.

Puukentsefaliidi osas vaadake meie kodulehte: http://www.merekiviarstid.ee/nouanded/puukensefaliit/

Borrelioosi osas võib tekkida punetav, suurenev laik, siis kindlasti tulla arsti juurde. Kui tekivad liigese-, pea- või lihasvalud näiteks, siis analüüse saame teha 3.-4. nädalal, kui jääb kahtlus borrelioosile ikkagi, aga laiku pole.

Ootaja aeg on pikk.

1 nädal on möödas ja hetkel pole mul veel midagi viga. Hammustustäpid lähevad heledamaks ja väiksemaks.

2 nädalat sai mööda ja hammustuse ümber hakkas tekkima punetav ring. Arst diagnoosis borellioosi. Mis nüüd edasi? Õnneks mul ei valuta mitte kusagilt mitte midagi. Arst kirjutas antibiootikumid, mida nüüd 2 nädalat tuleb hoolikalt võtta. Tablettide võtmise ajal ei tohi piima juua, mis pidi vähendama tablettide mõju ning päevitada ma ka ei tohi 2 nädalat, sest võin pigmendilaigud saada.Ravim mis kirjutati pidi minema kõikjale kehasse, nii liigestesse kui ka lihastesse, et hävitada borelioosipisik lõplikult. Loodan, et kui ravin end hoolsalt, saan kenasti oma borellioosist lahti.

Hetkel on enesetunne hea ja nagu ei saagi aru et mul midagi viga oleks. Eile Zumbatrennis oli jõudu ja ka tuju hea. No mine võta kinni? Loodan varsti on igasugune borellioos unustatud!

Tulevikus olen kindlasti hoolsam. Teen ära vajalikud vaktsineerimised, kasutan puugivastast pihustatavat vahendit ja ka veidi paremat riietust.

Ei taha ühtegi haigust ei endale ega ka kellelegi teisele!!!!!

Hoidke ennast!


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now