SUVINE LEMMIKTOIT-Siis kui grillimisest on isu täis ja igatsed midagi kerget!


Nagu paljudel, on ka minu jaoks suvi grillpidude ja sõpradega ja sugulastega kokkusaamise aeg. Ühel hetkel aga märkad, et olgu mistahes grillliha laual palju tahes, see lihtsalt ei isuta enam. Augustikuuks jõuan alati enamasti samasse seisu. Tahaks midagi kerget, mis ei ole otseselt salat aga tahaks midagi head. Kuna kevadel käisin Tais ja poes kohtusin täiesti juhuslikult Bok Choy salatiga, siis idee sündis iseenesest. Toit, mison kiire, lihtne, kerge ja maitsev. No ja ei maksa ka midagi. Seda algset retsepti veidi muutes saan teha peaaegu, et iga päev uue versiooni. Kasutage ka teie fantaasiat!

Bok Choy kuum salat või supp valge kalaga

  • Valge kala

  • Bok Choy salat (Sobib ka beebispinat või hiinakapsas)

  • Idamaine lemmik vürtsikas maitseaine (Thom Kha, Thai Seafood spice, jne)

Prae valge kala vähese õliga pannil kaane all nii, et tekiks puljong. Valge kala küpseb väga kiiresti. Ära seda pruuniks prae. Lisa oma lemmik idamaine maitseaine või kui sa vürtse ei armasta, siis lihtsalt veidi soola ja pipart. Kui kala on küpse, lisa tükeldatud salat. Lase veidi kaane all küpseda ning lisa veidi vett. Kui soovid sooja salati asemel suppi, siis lisa veidi rohkem vett. Nüüd maitse ja lisa maitseid kui on soov. Kui soovid veidi rammusamat versiooni, siis sobib lisada ka Merevaiku või kookospiima. Kala asemel võib kasutada ka krevette või nahata kanafileed. Maitseainena võib soola asemel kasutada ka Soya kastet.

Põhiline aga mis ma Tais õppisin, et nende supid ja soojad salatid on nii kerged. Makarone, kartulit ja riisi ehk siis tärkliserikkaid kaloripomme Tais supi või sooja salati sisse ei panda. Kes vajab rohkem kaloreid tellib eraldi portsuna neid juurde või tellib lõunamenüüst kohe toekama ampsu.

Kerget augustikuud!

Trennis näeme!

Poc Choy kohta lugemist: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=152

Vaata ka teisi vahvaid tervislikke retsepte: http://www.whfoods.com/index.php


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now