SUVEL KÕIK ÕUE - Jooksma


Keskkooli ajal armastasin kehalise kasvatuse tundi vaid siis kui see oli saalis sees ja tunni sisuks oli iluvõimlemine või akrobaatika. Jooksmises õues ma tegija polnud ja ka vaid 3 km tundus enam kui praegu 10 km. Ilmselt selles osas oli süüdi kooli kehalise kasvatuse õppemetoodika. Ei hinnatud püüet vaid pidid saama mingi kindla aja kirja. Õpetaja oli ka suht selline sõjaväelikult terav, ülbe ja sundiv ning meie riietus mida tunnis pidime kandma kole ning ebamugav. Ja kusjuures ei ole vist muutunud see kooli kehalise kasvatuse suhtumine liikumisse ka siiani, sest ikka veel kohtan noori, kes kardavad trenni tulla, sest arvavad, et treener spordiklubis on samasugune koletis nagu kooli kehalise kasvatuse õpetaja.

Jooksmist armastama hakkasin aga tegelikult alles väga palju peale keskkooli lõppu ja seda alles siis kui mul oli mobla ning võimalus kuulata jooksu ajal muusikat. No ja tänapäevastest mugavatest ja ilusatest jooksu jalanõudest-riietest ma parem ei räägigi.

Ilm ilus, tänane plaan 11 km.

Kodust mööda Sõle tänavat Stroomi rannahooneni, rannahoonest mööda mereranda Rocca al Mare koolini ja sama teed mööda tagasi. Muusika list rütmikamatest Zumbalugudest moblas valmis, riided selga, tossud jalga, lonks vett kõhtu ja minek. App-e Endomondo ja Sporttrekker ma viimasel ajal enam ei kasuta, tehtud samme aga vahel moblast vaatan küll. Panen klapid pähe ja alustan. Esimene kilomeeter on tavaliselt soojenduseks. Teine kilomeeter läheb juba krapsakamalt. Kolmandal on tunne, et juhuuu, ma jooksen. Muusika mängib kõvasti, vaatan rahvast kellest mööda jooksen. Siin on nii sporlasi kui mittesportlasi. Kes jalutab, kes sõidab rullikate või jalgrattaga. Rannas on mängivad lapsed ja inimesed grillivad puude all. Peaaegu märkamatult jõuan Rocca koolini. Nüüd tagasi. Loomaaia lähistel mere ääres neelan portsu pisikesi kärbseid. Uhhh. Vastik. No ja tunne on ,et veidi ikka hakkavad jalad väsima ka. Hakkan higistama veidi ja ilmselt esimene suur hoog hakkab maha jahtuma. Muusika annab jõudu. Jooksen edasi või siis võib öelda ka, et jooksen tagasi. Rannapuude all on ikka veel need samad näod grillimas aga näha on, et seltskond on veidi lõbusamaks muutunud ja lärm kostub ka mu muusikast üle. Jõuan Stroomi rannahoone juurde ja veidi ikka juba tahaks puhata ka. Muusika aitab, annab jõudu ja ma ei peatu. Jõuan koju. Aega ei võtnud aga vist läks umbes 1 tund ja 15 min. Moblast vaatan sammude arv on 15 000. Tunne on super! Higistan ka korralikult nüüd kus enam ei jookse. Väike venitus, lonks vett ja mullivanni. Peale vanni võib öelda ,et enam paremini ei saagi ennast tunda!

Kolmapäeval jälle jooksma aga siis on distantsiks vaid 4 km. Stamina LHV igakolmapäevastel tervisejooksudel olen juba mitmendat aastat Jungenti Evian tiimi liige.

Kerget jalga ja head jooksumuusikat kõigile!


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now