Proovi midagi uut! MAALIMINE! Vol2


Üks ei jää ka ilma teiseta ja nüüd siis teen uue maalikatse. Seekord aga tahan,et ka sõbranna saaks huvitava kogemuse ning julgustan ka teda kaasa tulema. Pühapäeval kell 18 saame Nõmmel kokku ja läheme Tiiu Piiburi stuudiosse. Sõbranna mainib kohe kohapeal ,et ta pole kunagi midagi maalinud. Tiiu aga kinnitab minu räägitut, et kõik saavad hakkama ja nii ka on, uskuge või mitte.

Seekord otsustan end tõsiselt proovile panna. Tahan maalida inimest huvitavas poosis. No pole ma seda iial varem teinud. Keskkooli ajal sai proovitud pigem guašše, akvarelle, rasvakriite, grafiiti ja kõike muud aga ma tõesti ei tea miks me õlimaale koolis ei teinud. Valin internetist miski mustvalge figuuri välja ja no ega ma end kindlalt küll ei tunne. Õnneks lubatakse hariliku pliiatsiga piirjooned õrnalt ette teha. Panen proportsioonid paika ja võtan pintsli. Tiiu arvab, et alustaks mustaga. No üritame. Annan oma parima ja ei saa küll öelda, et ma rahul oleks sellega, mis välja kukub. Üritan siis halli ja valgega asja paremaks muuta. Veidi nagu tuleb ja veidi nagu ei tule ka. Vaatame Tiiuga koos nii lähemalt kui kaugemalt. Saan paar abistavat pintslitõmmet õnneks õigelt kunstnikult ja asi veidi nagu hakkab sujuma. Õnneks Tiiu ei võta asja nii nagu koolis ja ei nõua täiust sellest vaid 3 tunniga valmivast teosest. Ma ise aga tunnen küll, et peaksin kodus paar korda sama fotot üritama kasvõi harilikuga joonistada, enne kui inimese figuuri juurde uuesti asun. Päris rahul ja uhke ma oma töö üle ei ole aga siiski on see parem kui ma oskasin oodata. Õppetund siis sellest korrast. Päikseloojangut on palju lihtsam õliga maalida kui inimfiguuri. Tean aga et joonistamisega on täpselt nagu spordiga - looduse poolt antud anne võib olla aga harjutamine teeb meistriks.

Õnneks sõbranna joonistus õnnestus ülihästi ja mul on tema üle nii, nii hea meel, et ta julges tulla ning teha midagi mida ta varem kunagi ei olnud teinud ja et sain temaga jagada seda õhtut.


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now