SUVEL KÕIK ÕUE! Parvematk Jägala jõel


Just lõppes sadu ja päike väljas. Rõõm on suur, sest ees ootab kummiparve matk Jägala jõel. Kes nii väga vihmaga ikka tahaks jõe peal külmetada. Pakin tiimikaaslased autosse ja igaks juhuks võtan kaasa ka mobiili vihmaümbrise ja veekindla purjetamiskoti. Nelijärve Puhkekeskusest on meie parvematka alguspaigani 26 km, mis tähendab umbes pool tundi autos loksumist. Kas ilm jääb ilusaks või mitte, jõuab peast läbi viksatada. Suur jupp maad saab sõidetud ja jõuan metsateele. Auto hüppab juurikatel ja mätastel päris kõvasti, enne kui kohale saan. Jõuame parvedeni ja JESSS päike ikka paistab. Meid ootab ees 2 parve. Kummassegi mahub 6 inimest. Mis muud kui parved vette ja minek. Alguses on lõbus. Rahvas pole väsinud ja viskame ise nalja ning ise ka naerame. Esimeses parves on tegijamad ja no ei saa midagi selle vastu, et tugevamad varsti eest kaovad. Tark ei torma, seega läheme rahulikult neile järele. Juuni kuus on Jägala jõgi Pikaveski paisu juures rahulik, veevoolu peaaegu et enam polegi. Ligi tund aega saab parvetatud, kui tuleb maale minna ja ülesanne lahendada. Issver. Kes mäletab kuidas nendest tükkidest ruudu saab kokku panna. Aega läheb ja esikoht läheb käest, aga lõpuks ikka saab ka meie tiim tükid õigesti kokku. Nüüd tagasi parve ja edasi. Jõuame kohta, kus jõgi läheb kaheks. Minna vasakule või paremale? Google aitab alati. Teen kaardi moblas lahti ja ei mingit vaeva leida õige tee. Sõuame ja sõuame ja sõuame ja hakkabki sadama. JUHUU. Tuul ja vihm! Tavaline eestimaine hea suveilm ikka küll. Nüüd hakkab aeg venima ja osad parveseltskonnast kaotavad oma esialgse innukuse. Kes vaatab, et tahaks paadist välja teepeale hääletama minna, ja kes mõtleb, et kutsuks õige matkajuhi autoga järele. Üritan siis suht ainsana parves positiivne olla ja õhutan rahvast end kiiremini liigutama. Liikudes ju pole tegelikult üldse külm. Kaks tundi juba parvetatud ja mul hunnik ilusaid pilte tehtud. Ilm aga läheb järjest koledamaks. Näeme luikesid. Nii ilus! Kaks ja pool tundi mis mulle tundub täiesti normaalne aeg veeta ilusas looduses mistahes ilmaga tundub mõnedele parvest kui igavik. Laenan oma jope tiimikaaslasele selga, ehk hakkab temalgi suu rohkem naeratama aga ei miskit. Teen google mapi uuesti lahti ja vaatan, sillani on veel veidi maad ja ega me sellest ikka kaugemale sõitma pea. Lohutan parves oma vaikivaid tiimikaaslasi. No ja ei lähegi enam kaua. 3 tundi tehtud ja sillani polegi vaja minna. Tõmbame parve kaldale ja läheme uudistama millega Elamustoitlustus meid seekord üllatab. Kuum tee on maailma parim ja külmetav tühi kõht maailma parim kokk. Kuum supp, megahea lõkkel küpsenud lambaliha ja shokolaadikook. UHH, kui hea see kõik on. Suunurgad lähevad ülespoole ka neil, kes matka lõpus üsna mossis olid. Nüüd aga jälle autodesse ja Nelijärvele tagasi, kus meid juba ootab kuumaks köetud saun koos järvega, mis lausa kutsub ujuma.

Inimesed on erinevad.

Lihtsalt minu arvamus. Kui vahel ongi veidi külm ja märg, aga ette teada on, et soe saun ja söök ootab vaid paari tunni kauguses, siis on ikka lahe. See tunne, mis sa sellest pärast saad, on megahea ning sooja saades tundub, et oli põnev seiklus, mida tahaks korrata üha uuesti ja uuesti.

Jägala jõel

Pane kokku ruut :)

Lammas tulistel sütel ja šhokolaadipotid avokaado ja vahtrasiirupiga.

http://maitsemaa.ee/metsarestoran/

Nelijärve Puhkekeskuse saunamaja järve kaldal


Veel lugemist
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now